Koledar dogotkov

Last month December 2023 Next month
M T W T F S S
week 48 1 2 3
week 49 4 5 6 7 8 9 10
week 50 11 12 13 14 15 16 17
week 51 18 19 20 21 22 23 24
week 52 25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Blagoslovitev freske na steni  Magdaleninega doma

   Druga adventna nedelja je bila za našo župnijo slovesna in praznična. Povabili smo našega nadškofa g. Alojzija Cvikla, da nam blagoslovi novo fresko. Sveto mašo je daroval ob somaševanju župnika p. Ivana Hočevarja ter sobrata p. Janeza Sraka.

Preberite več: BLAGOSLOV FRESKE

Magdalenska nedelja - naš župnijski praznik, ki smo se ga zelo razveselili tudi letos. Nanj smo se pripravljali z molitvijo pred Najsvetejšim, hvalnicami in molitvijo rožnega venca, pa tudi z ureditvijo našega svetišča. Bilo je temeljito očiščeno in okrašeno z venci in aranžmaji. Pa tudi na okolico nismo pozabili. Zelo smo bili veseli provinciala slovenskih jezuitov p. Ivana Brescianija, ki je sprejel povabilo našega župnika p. Ivana Hočevarja. Vodil je slovesno sv. mašo ob somaševanju domačih duhovnikov. Prisrčen pozdrav in dobrodošlico mu je v uvodu zaželela gospa Anica Durič, ki je nagovorila tudi zbrano občestvo.

Preberite več: MAGDALENSKA NEDELJA 2017

Vsako leto KARITAS naše župnije organizira druženje starejših in tako smo se tudi letos 18. 6. 2017 ob treh popoldan zbrali v naši lepi cerkvici. Mašo je imel naš župnik, ki je z lepim obredom in toplo besedo ogrel naša srca. Vsi, ki so želeli, so prejeli  maziljenje. Mašo je spremljal naš pevski zbor. Po maši smo se zbrali v župnijski dvorani ob bogatem prigrizku in veselem druženju.

Preberite več: SREČANJE STATEJŠIH 2017

    Ko je naš župnik p. Ivan Hočevar pred meseci pri sveti maši oznanil, da bo župnijsko romanje na Zaplaz, Žužemberk, Šmihel in Draščo vas - ki  je njegova rojstna vasica – je  povabilo na romanje  v meni vzbudilo radovednost, po drugi strani pa milost, da bom lahko šel zraven. Predstavljajo mi je tudi velik izziv, da bi s seboj pripeljal tudi svojo mamo.
    Zjutraj smo se zbrali na zbirnem mestu. Bilo  nas je za dva avtobusa. Bilo je kar zanimivo tudi zato, ker je z menoj romala tudi moja mama. Navsezadnje je uspelo, da je prišla zraven. Na poti  v avtobusu smo prepevali Marijine in druge pesmi ter molili rožni venec. Naš župnik p. Ivan je poskrbel še za dobro voljo. Bilo je zelo lepo.

Preberite več: ŽUPNIJSKO ROMANJE NA ZAPLAZ IN DOLENJSKO 2017

Prva sobota v mesecu in hkrati prvega aprila smo imeli člani ŽPS in župnijski sodelavci duhovno obnovo pod vodstvom domačega župnika patra Ivana Hočevarja. Zbrali smo se pred cerkvijo sv. Magdalene, se posedli v avtomobile in odpeljali proti sv. Ignaciju. Imeli smo lep, čudovit dan, ravno pravi za duhovno poglobitev in prenovo. Bilo nas je devetnajst. Preden smo začeli, smo popili kavico in pojedli kakšno pecivo, ki so ga s seboj prinesle gospodinje.

Preberite več: DUHOVNA ONBOVA ZA ŽPS 2017

Podkategorije