Koledar dogotkov

Last month September 2023 Next month
M T W T F S S
week 35 1 2 3
week 36 4 5 6 7 8 9 10
week 37 11 12 13 14 15 16 17
week 38 18 19 20 21 22 23 24
week 39 25 26 27 28 29 30

Prijava

Magdalenska nedelja - naš župnijski praznik, ki smo se ga zelo razveselili tudi letos. Nanj smo se pripravljali z molitvijo pred Najsvetejšim, hvalnicami in molitvijo rožnega venca, pa tudi z ureditvijo našega svetišča. Bilo je temeljito očiščeno in okrašeno z venci in aranžmaji. Pa tudi na okolico nismo pozabili. Zelo smo bili veseli provinciala slovenskih jezuitov p. Ivana Brescianija, ki je sprejel povabilo našega župnika p. Ivana Hočevarja. Vodil je slovesno sv. mašo ob somaševanju domačih duhovnikov. Prisrčen pozdrav in dobrodošlico mu je v uvodu zaželela gospa Anica Durič, ki je nagovorila tudi zbrano občestvo.

Z izbranimi besedami in hvaležnostjo, da je med nami, nas je nagovoril tudi provincial p. Ivan Bresciani. Našega praznovanja sta se udeležili tudi predsednici MČ Magdalena in MČ Center, naši sosedje iz bližnjih blokov, pa tudi nekaj tistih, ki so se odselili, pa še čutijo z našo župnijo. Da je bila slovesnost še lepša, bogatejša, pa sta poskrbela naša zbora (starejši zbor in novoustanovljeni zbor 'Luč'), ki sta združila moči in glasove ter pod vodstvom dirigenta g. Aleksandra Čonča ubrano prepevala.

Ob koncu svete maše je p. provincial ga. Anici Durič in g. Vladu Vodušku podelil nadškofovo plaketo za vsestransko služenje v naši župniji.

   Po maši je sledilo prijetno druženje na dvorišču Magdaleninega doma.

                                                                                                Majda Rebernik