Koledar dogotkov

Last month October 2021 Next month
M T W T F S S
week 39 1 2 3
week 40 4 5 6 7 8 9 10
week 41 11 12 13 14 15 16 17
week 42 18 19 20 21 22 23 24
week 43 25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Tudi letos smo imeli v naši župniji oratorij. Potekal je od torka, 22. do nedelje, 27. avgusta. Udeležilo se ga je okrog 25 otrok, vključno z močno skupino animatorjev. Oratorij je vodil stalni diakon Kristian Bošak. Pomagala je še njegova žena Marija, katehistinja Majda, p. župnik in drugi.

Naslov letošnjega oratorija je bil: Dotik z nebes. Osrednja osebnost oratorija je bila Božja Mati Marija, ki smo jo spoznali kot Skrinjo zaveze, Sedež modrosti, Pomočnico kristjanov, Mater Cerkve in Kraljico miru. Ob njej smo se učili prepoznavati Božjo navzočnost med nami.

Preberite več: ORATORIJ 2017

   Tudi letos smo se družili otroci in mladi na oratorijskih dnevih od 18. - 23. 8. Vsak dan se nas je zbralo 45 in več. Letos smo spoznali življenje sv. Ignacija Lojolskega - ustanovitelja Družbe Jezusove. Vodilo nas je njegovo geslo: "Vse v večjo Božjo čast in slavo." Utrjevali smo vrednote: veseliti se v Gospodu - veselje; ne bojte se - pogum; da bi spregledal - sprememba; vrnil se bom k Očetu - novo življenje; vi ste moji prijatelji - prijateljstvo.

Pater Jože je ustvaril nekaj hišic (naselje Lojola), v katerih so otroci lahko prespali, kar je bilo prav posebno doživetje.

   Sobota je bila dan za izlet. Odšli smo v Gamlitz v Avstriji. Najbolj pogumni so se tudi kopali, ostali pa smo se preizkušali v različnih motoričnih spretnostih. Ob tej priložnosti - hvala vsem staršem, ki ste se odzvali vabilu in šli z nami.

   V nedeljo, 23. 8. smo zaključili oratorijske dneve pri sv. maši in se hkrati poslovili od našega župnika p.Jožeta Poljanška.

Preberite več: ORATORIJ 2015

ZDAJ GRE ZARES - ORATORIJ 2016

 

   In je šlo zares - no, malo tudi manj zares, saj smo spremljali Ostržka in njegove prigode.

   Letošnjo organizacijo oratorija je naš župnik, p. Ivan, zaupal g. Kristianu Bošaku in Kristian se je zelo potrudil. Vsak dan je bil do potankosti razdelan: zbiranje, himna, molitev, igra, kateheza, delavnice, kosilo, velike igre. Tako so animatorji in voditelji točno vedeli, kje, kdaj in kako sodelujejo. Tako je oratorijsko dogajanje potekalo v sproščenem, veselem in ustvarjalnem duhu. Pika na i je bilo seveda kopanje v termah Ptuj - hvala staršem mlajših otrok, da so nas spremljali.

   Otrok je letos res bilo nekaj manj - so pa bili zelo povezani, kar se je posebej kazalo v delavnicah, medsebojni pomoči. Množica različnih izdelkov, ki so bili razstavljeni ob zaključku, to nedvomno potrjuje. Naj vas spomnim še na vzklike dneva, ki so bili seveda povezani z odigrano zgodbo o Ostržku:

"Kdor ne uboga, ga tepe nadloga!"

"Kdor se uči, bogato gradi!"

"Brez dela ni jela!"

"Laž ima kratke noge in dolg nos!"

So vam kaj znani?

Preberite več: ORATORIJ 2016

UTRINEK IZ ORATORIJA 2014

 

   Oratorij pri Sv. Ignaciju na Pohorju? Zakaj pa ne? Župnišče in okolica pri sv. Magdaleni je eno samo gradbišče, mi pa potrebujemo prostor, veliko prostora.

   In tako smo se v torek, 19. 8. 2014, odpeljali z avtomobili k Sv. Ignaciju, kjer nas je zgodba "LUČ Z GORA" uvajala v vsakodnevne aktivnosti. Že ob prihodu smo se razdelili v štiri skupine, si izbrali imena zanje (dišeče dihurke; 6 pikic; 5 s Pohorja; Planina), se odpravili v sobe in se namestili.

Dan smo pričeli z jutranjo rekreacijo, molitvijo, zajtrkom, odigrano zgodbico in katehezo. Pred kosilom so se otroci lahko še razgibali in sprostili ob igrah zunaj ali v skupinski sobi. Prav tako je bilo še nekaj časa za igro po kosilu. Potem pa delavnice, kjer so nastajale kape, križi, rože, dnevniki. Seveda nismo opustili sprehodov, kjer smo srečali tudi kakšno domačo žival (koze, kužke, krave, ...). Dan smo zaključili s sveto mašo, večerjo, družabnimi igrami.

   In še - kar je najbolj pomembno - to je sodelovanje otrok pri odigranem odlomku zgodbe, pripravi obrokov, pomivanju, brisanju in pospravljanju posode. Res odlična zamisel: skupine, dnevni red, zadolžitve za vsak dan. Tudi zaradi tega je vseh 28 otrok - od predšolskih do devetega razreda - preživelo štiri zelo lepe dneve ob pomoči štirih animatorjev in dveh mamic, ki sta pri vsem pridno pomagali.

   Posebna zahvala pa velja p. Jožetu, glavnemu organizatorju in pobudniku za oratorij na Pohorju.

                                                          Majda Rebernik