Koledar dogotkov

Last month September 2021 Next month
M T W T F S S
week 35 1 2 3 4 5
week 36 6 7 8 9 10 11 12
week 37 13 14 15 16 17 18 19
week 38 20 21 22 23 24 25 26
week 39 27 28 29 30

Prijava

NASMEH ZA SREČO VSEH

    Šest čudovitih, veselih, sproščenih in ustvarjalnih dni; od 20. do 25. avgusta 2013. In to s Kekcem!     Saj vsi poznamo tega nagajivega, bistrega, poštenega fantiča, ki se nikoli ne ustraši, ki želi vsem pomagati – pa čeprav pade tudi v težave – iz katerih pa vselej pride kot zmagovalec. Kako? Z upoštevanjem vrednot: zavest odgovornosti za storjeno dejanje rodi konkretna dejanja v prizadevanju za pravico, resnico, kar nas napravlja odprtega za bližnjega, seveda, če imamo dovolj poguma, in to v nas spodbuja delo za mir, kar nas vodi v odpuščanje in novo kvaliteto življenja.     Vsemu temu smo se želeli na oratoriju vsaj približati tudi mi. Vsak dan znova. Že zjutraj ob dviganju zastave, petjem himne, molitvijo in katehezo. Sledile so delavnice – saj ste verjetno opazili na nas Kekčeve kape in telovnike. Izdelovali smo tudi različne figurice – like iz zgodbe, saj so nas igralci vsak dan presenetili z novim odlomkom. Seveda smo svoja opažanja, doživetja in vtise napisali ali narisali. Vse pa se je prepletalo s petjem in različnimi igrami. In še posebno doživetje: izlet v Gamlitz, velik motorični park v Avstriji, kjer je lahko vsak našel kaj zase - od kopanja v ribniku do uporabe različnih naprav za pridobivanje in razvijanje spretnosti – pa tudi poguma. In – če se nas je v župnišču zbiralo po štirideset, se nas je v ta nadvse zanimiv park odpeljalo petdeset.        Hvala vsem staršem za prevoz, za sladke in slane dobrote, sadje in zelenjavo. Malo je dodal še župnik in naši želodčki so bili potešeni – nikoli lačni. Zato posebna zahvala p. Jožetu, našemu župniku, pobudniku in režiserju vsega oratorijskega dogajanja.

 

                                                                                            M.R.

- Najbolj mi je bilo všeč: park spretnosti; kopanje v Gamlitzu; delavnice; igra Kekec. 
- Posebej mi je bilo všeč, ko smo prespali v šotorih.
- Letošnji oratorij je bil v znamenju Kekca. Bilo je zelo zabavno ter hkrati tudi zelo zanimivo. Vsi smo bili vedno dobre volje in dosti smo se tudi smejali.
- Na oratoriju 2013 mi je bilo vse všeč. Še posebej pa: ping pong; ko smo se igrali s kozarci in ko smo prespali v šotorih.

- Ose, kjerkoli in povsod, hrana, vsakoletno šotorjenje, otroški smeh, race ...

- ZANIMIVO: še vedno je veliko otrok in mladih, ki so pripravljeni in želijo sodelovati.

- ZABAVNO: oblikujemo se lahko tudi na zabaven in zanimiv način.

- NAVDIHUJOČE: če si dober do drugih se ti dobrota vrača.