Koledar dogotkov

Last month September 2021 Next month
M T W T F S S
week 35 1 2 3 4 5
week 36 6 7 8 9 10 11 12
week 37 13 14 15 16 17 18 19
week 38 20 21 22 23 24 25 26
week 39 27 28 29 30

Prijava

ZDAJ GRE ZARES - ORATORIJ 2016

 

   In je šlo zares - no, malo tudi manj zares, saj smo spremljali Ostržka in njegove prigode.

   Letošnjo organizacijo oratorija je naš župnik, p. Ivan, zaupal g. Kristianu Bošaku in Kristian se je zelo potrudil. Vsak dan je bil do potankosti razdelan: zbiranje, himna, molitev, igra, kateheza, delavnice, kosilo, velike igre. Tako so animatorji in voditelji točno vedeli, kje, kdaj in kako sodelujejo. Tako je oratorijsko dogajanje potekalo v sproščenem, veselem in ustvarjalnem duhu. Pika na i je bilo seveda kopanje v termah Ptuj - hvala staršem mlajših otrok, da so nas spremljali.

   Otrok je letos res bilo nekaj manj - so pa bili zelo povezani, kar se je posebej kazalo v delavnicah, medsebojni pomoči. Množica različnih izdelkov, ki so bili razstavljeni ob zaključku, to nedvomno potrjuje. Naj vas spomnim še na vzklike dneva, ki so bili seveda povezani z odigrano zgodbo o Ostržku:

"Kdor ne uboga, ga tepe nadloga!"

"Kdor se uči, bogato gradi!"

"Brez dela ni jela!"

"Laž ima kratke noge in dolg nos!"

So vam kaj znani?

   In za konec: prepričana sem, da je g. Kristian opravičil zaupanje p. Ivana. In še: hvala staršem za dobrote - od sladic do zelenjave, posebej še za goro palačink!

 

                                                                                                      Majda Rebernik

UTRINKI UDELEŽENCEV

 

Letos smo se skupaj s hčerko odločili, da prvič obišče oratorij v župniji Sv. Magdalena v Mariboru. Res je, da je že v lanskem letu in letos v začetku meseca julija obiskovala oratorij pri babici in dedku v Murski Soboti, a je z velikim veseljem pričakovala oratorij v Mariboru. Vedela je namreč, da bo spoznala nove prijatelje, spletla prijateljske vezi, se zabavala, hkrati pa tudi odkrila veliko novih stvari, ki ji bodo služile kot kažipot v vsakdanjem življenju. In tako je tudi bilo. Rdeča nit letošnjega oratorija je bila zgodba o Ostržku, ki želi iz lutke postati deček, a se pri tem srečuje z mnogimi skušnjavami. Preko Ostržka so otroci spoznali temeljne vrednote, ki nam vsem pomagajo, da postanemo plemenite in odgovorne osebe. Družina, želja po znanju in spoznavanju novih stvari, delavnost, resnicoljubnost in poštenost ter odgovornost so stvari, ki dajejo smisel življenju vsakega posameznika in so vrednote, ki tudi naše otroke izpopolnjujejo in jih delajo posebne. Otrokom je v dneh oratorija bilo na igriv način predstavljeno, da je vsak dan potrebno delati dobre stvari in da je najbolj pomembno premagati najrazličnejše skušnjave, s katerimi se srečujejo. In na ta način uresničevati tudi geslo letošnjega oratorija: »Zdaj gre zares!«

Iskrena hvala vsem, ki ste v dneh oratorija skrbeli za naše otroke in jim omogočili, da je vsak dan bil nekaj posebnega. Zabavne, sproščujoče, ustvarjalne in poučne dejavnosti, druženje in duhovnost –  vse to bo našim otrokom ostalo v lepem spominu.

                                                                                                         Valentina S. P.

Kot vsako leto sem datum oratorija v koledarček označil že ob zaključku verouka. To je termin, ki ga otroka ne smeta zamuditi, zato moramo biti v Mariboru. Jakob se je oratorija v župniji sv. Magdalene udeležil četrtič, Diana drugič. Oba sta oratorij obiskovala z veseljem. Jakob je vedno pripovedoval o dogodivščinah, predvsem pri igrah z vodo, Diana pa je z navdušenjem razkazovala izdelke iz delavnic. Še posebej sta bila srečna na oratorijskem izletu v Terme Ptuj, katerega smo se udeležili tudi starši. Diana je povedala, da so ji bile še posebej všeč pripravljene igre. Medtem ko je Jakob zapisal: Letos je bilo na oratoriju super, vzdušje je bilo zelo dobro in zelo smo se zabavali. Res je, da je bil oratorij malo drugačen, ampak smo ga tako kot že velikokrat pred tem dobro izpeljali. Bilo je zabavno, vedno smo kaj dobrega jedli, iger in delavnic tudi ni manjkalo …, z eno besedo SUPER. Tudi oratorijska zgodba je bila zanimiva in animatorji so vedno pripravili lepe predstave.

 

                                                                 Dominik Benkovič