Koledar dogotkov

Last month September 2023 Next month
M T W T F S S
week 35 1 2 3
week 36 4 5 6 7 8 9 10
week 37 11 12 13 14 15 16 17
week 38 18 19 20 21 22 23 24
week 39 25 26 27 28 29 30

Prijava

    V nedeljo, 28. maja, smo v župniji sv. Magdalene dočakali slovesnost prvega svetega obhajila, na katerega sta jih zelo dobro pripravila naša katehistinja Majda in župnik pater Ivan. Zelo nazorno sta jim prikazala, kaj pomeni prejeti Jezusa in kdaj je srce umazano, brez prostora zanj. Tako so štiri prvoobhajanke, med njimi tudi naša Katarina, in dva prvoobhajanca z velikim pričakovanjem in veseljem  čakali na prejem Jezusa. Oblekli so enake bele obleke ter veselih obrazov prišli v cerkev, kjer so aktivno sodelovali z branjem prošenj in s petjem. Pri tem jih je spremljal tudi otroški pevski zbor Zvonček ob spremljavi flavte in kitare. Sveta maša je bila ves čas prežeta s pozitivno, veselo mladostniško energijo, ki je pritegnila k petju tudi ostale vernike v cerkvi. Po končani slovesnosti smo polni pozitivne energije in dobrega počutja druženje nadaljevali pred župniščem, kjer smo se posladkali z raznovrstnim pecivom staršev prvoobhajancev.

Preberite več: PRVO OBHAJILO  2017

    Slovesnost prvega svetega obhajila je v naši župniji potekala 17. maja ob 10. uri. Slovesnost je vodil župnik p. Jože Poljanšek. Slovesnost prvega sv. obhajila je bila spet lepa in doživeta. Otroci so dan pred tem dogodkom opravili prvo sv. spoved in se s čistimi srci veselili prejema prvega sv. obhajila. Osem otrok se nam je med slovesnostjo predstavilo z instrumenti,  plesom, risbami, šahom in žogo. Tudi starši so o njih napisali čudovite besede. Pater Jože pa je vse to lepo prebral in temu dodal še kaj. Takole so o naših prvoobhajancih zapisali njihovi starši:

    NASTJA REBERNIŠEK – Znanstvenik na stolu sedi in si mane oči. – skozi svoja očala strmi, a mu preprosto jasno ni, kako lahko narava naredi tako čudovit dragulj, Nastja kot si ti. – Je deklica mala, vesela, igriva, ki rada se skriva, vendar to še ni vse; tudi hamburger in pizzo rada je, da to popolno bi bilo, tudi pijača kot sta Fanta in Cola, dobrodošla sta. – Najlepša pomlad zanjo bo zadehtela, ko sveto obhajilo bo prejela. – Naj bo današnji dan eden teh posebnih dni, ki ti bo vedno prinesel nasmeh na usta in te spomnil na ljudi, ki te imamo radi.

Preberite več: PRVO OBHAJILO 2015

   LETOS SMO TUDI V NAŠI DRUŽINI IMELI PRVOOBHAJANKO EVO. PATER JOŽE IN KATEHISTINJA MAJDA, STA OTROKE LEPO PRIPRAVILA NA SPREJEM KRISTUSOVEGA TELESA. KO OB TEJ PRILOŽNOSTI PRIMERJAM SVOJ VEROUK Z NJUNIM DELOM, SE ZAVEM, DA IMAMO VELIKO SREČO, DA JU IMAMO. TAKO SKROMNO IN ČLOVEŠKO SE RAZDAJATA ZA NAŠE OTROKE! NI SE ŠE NAMREČ ZGODILO, DA NAŠI OTROCI NE BI HOTELI V CERKEV, K ŠMARNICAM ALI VEROUKU.

   PO RAZCVETENIH ŠMARNICAH V MAJU SE JE PRIČAKOVANJE STOPNJEVALO VSE DO SVEČANEGA TRENUTKA. PRAV NEVERJETNO JE, KAKO DOŽIVETO SO OTROCI PRIČAKOVALI TA TRENUTEK. RAZUMLJIVO, DA SO GA DOŽIVLJALI NA SVOJ OTROŠKI NAČIN, VENDAR KO MI JE NA DAN PRVEGA SVETEGA OBHAJILA EVA REKLA: »VEŠ ATI, TAKO SE ŽE VESELIM DANAŠNJEGA DNE, TAKO SEM VZNEMIRJENA,« SE TE STVARI ŠE GLOBJE DOTAKNEJO.

Preberite več: PRVO OBHAJILO 2.6.2013

V nedeljo, 1. junija 2014, je v cerkvi sv. Magdalene deset otrok prejelo zakrament prvega sv. obhajila, na katerega sta jih pripravila pater Jože in katehistinja Majda. Prvoobhajanci so tekom priprav na ta zakrament obiskovali šmarnice, h katerim so otroci radi prihajali, nekateri še posebej zaradi druženja ob igri, kar je sledilo na dvorišču župnišča.

Sama slovesnost prvega sv. obhajila je potekala ob lepem petju in igranju ansambla mladih glasbenikov. Pater je povedal nekaj stavkov o vsakem prvoobhajancu, ki je vsak samostojna osebnost, s svojimi interesi in zanimanji. Prvoobhajanci so se ob trudu in vzpodbudi katehistinje Majde naučili pesmi, ki so jih na dan slovesnosti v pevskem zboru tudi zapeli. Pri sv. maši smo aktivno sodelovali tudi starši prvoobhajancev s prošnjami in zahvalami ter s tem pokazali, da svojim otrokom, ki so na ta dan prejeli Jezusa pod podobo kruha, stojimo ob strani, jih usmerjamo, da stopajo po dobri – božji poti. Pater Jože je pomen daritve približal vsem ljudem v cerkvi, osebna predstavitev prvoobhajancev in v nekakšnem dialogu potekajoča maša, prežeta z močno pozitivno energijo, so se dotaknili navzočih v cerkvi. Hvaležni smo za župnijsko sredino, ki nas duhovno krepi, daje dobroto in nas usmerja k duhovnim vrednotam življenja.

                                                                           Družina Kotnik

Preberite več: PRVO SVETO OBHAJILO 2014

Prvo sveto obhajilo je bilo letos velik dogodek za kar šestnajst otrok v naši župniji. Z blago potrpežljivostjo jih je do tega pomembnega mejnika pripeljala katehistinja Majda. S prijazno naklonjenostjo in radostnim obredom pa jih je prvič obhajal pater Jože. Na tej poti je še toliko dobrih ljudi, ki stojijo ob strani našim otrokom in jim gre prav tako iskrena zahvala – pater France, starejši, otroci, mladina, … prijazne gospe, ki so se potrudile, da so bile urejene vse podrobnosti, ki prispevajo k lepoti tega dne in vsi navzoči pri sveti daritvi. To pa ni bil pomemben in svečan dogodek samo za naše otroke, bil je preizpraševanje in podoživljanje tudi za nas starše. Skupaj z otroki smo skozi šmarnične pobožnosti prispeli do  binkoštne nedelje, 27. maja, ko nas je sončen dan pozdravil in pospremil v cerkev. Otroci so se nam predstavili vsi skupaj in vsak zase. Bili smo občestvo ob radostnem obredu in obenem smo imeli priložnost pospremiti na pot vsakega otroka posebej. Tako so različni s svojimi hotenji, veselji in talenti, in tako podobni, ko so ubrano s petjem, prošnjami in zahvalami sodelovali pri za vse nas posebej svečani sveti daritvi.

Preberite več: PRVO OBHAJILO 2012