Koledar dogotkov

Last month November 2019 Next month
M T W T F S S
week 44 1 2 3
week 45 4 5 6 7 8 9 10
week 46 11 12 13 14 15 16 17
week 47 18 19 20 21 22 23 24
week 48 25 26 27 28 29 30

Prijava

    V nedeljo, 28. maja, smo v župniji sv. Magdalene dočakali slovesnost prvega svetega obhajila, na katerega sta jih zelo dobro pripravila naša katehistinja Majda in župnik pater Ivan. Zelo nazorno sta jim prikazala, kaj pomeni prejeti Jezusa in kdaj je srce umazano, brez prostora zanj. Tako so štiri prvoobhajanke, med njimi tudi naša Katarina, in dva prvoobhajanca z velikim pričakovanjem in veseljem  čakali na prejem Jezusa. Oblekli so enake bele obleke ter veselih obrazov prišli v cerkev, kjer so aktivno sodelovali z branjem prošenj in s petjem. Pri tem jih je spremljal tudi otroški pevski zbor Zvonček ob spremljavi flavte in kitare. Sveta maša je bila ves čas prežeta s pozitivno, veselo mladostniško energijo, ki je pritegnila k petju tudi ostale vernike v cerkvi. Po končani slovesnosti smo polni pozitivne energije in dobrega počutja druženje nadaljevali pred župniščem, kjer smo se posladkali z raznovrstnim pecivom staršev prvoobhajancev.     Kot je bilo povedano v nedeljo pri sv. maši, bodimo  čimbolj podobni Jezusu, kar še zlasti želimo vsem našim prvoobhajancem na njihovi življenjski poti.

                                                                            Družina Kotnik

   Našim prvoobhajancem je bilo najbolj všeč, da so prejeli Jezusa v sv. hostiji. Nekateri so poleg tega v svojem poročilu dodali še tole:
   »Všeč mi je bilo, da smo prišli v sprevodu s svečami. Zabavno mi je bilo, ko je pater rekel: 'Če ješ krompir, postaneš krompir'« (Pika).
   »Najbolj mi je bilo všeč, ko smo peli pesmi« (Nina).
   »Všeč mi je bilo tudi, da sem v gostilni sedela zraven patra« (Katarina).
Prvoobhajanci so dali katehistinji Majdi lepo darilo. Vsak je naredil risbo s krščanskimi simboli in spodbudnimi sporočili. Gospa Majda je bila zelo vesela darila, pozornosti prvoobhajancev in njihovih staršev.