Koledar dogotkov

Last month December 2022 Next month
M T W T F S S
week 48 1 2 3 4
week 49 5 6 7 8 9 10 11
week 50 12 13 14 15 16 17 18
week 51 19 20 21 22 23 24 25
week 52 26 27 28 29 30 31

Prijava

Blagoslovitev freske na steni  Magdaleninega doma

   Druga adventna nedelja je bila za našo župnijo slovesna in praznična. Povabili smo našega nadškofa g. Alojzija Cvikla, da nam blagoslovi novo fresko. Sveto mašo je daroval ob somaševanju župnika p. Ivana Hočevarja ter sobrata p. Janeza Sraka.

Preberite več: BLAGOSLOV FRESKE

Magdalenska nedelja - naš župnijski praznik, ki smo se ga zelo razveselili tudi letos. Nanj smo se pripravljali z molitvijo pred Najsvetejšim, hvalnicami in molitvijo rožnega venca, pa tudi z ureditvijo našega svetišča. Bilo je temeljito očiščeno in okrašeno z venci in aranžmaji. Pa tudi na okolico nismo pozabili. Zelo smo bili veseli provinciala slovenskih jezuitov p. Ivana Brescianija, ki je sprejel povabilo našega župnika p. Ivana Hočevarja. Vodil je slovesno sv. mašo ob somaševanju domačih duhovnikov. Prisrčen pozdrav in dobrodošlico mu je v uvodu zaželela gospa Anica Durič, ki je nagovorila tudi zbrano občestvo.

Preberite več: MAGDALENSKA NEDELJA 2017

    Ko je naš župnik p. Ivan Hočevar pred meseci pri sveti maši oznanil, da bo župnijsko romanje na Zaplaz, Žužemberk, Šmihel in Draščo vas - ki  je njegova rojstna vasica – je  povabilo na romanje  v meni vzbudilo radovednost, po drugi strani pa milost, da bom lahko šel zraven. Predstavljajo mi je tudi velik izziv, da bi s seboj pripeljal tudi svojo mamo.
    Zjutraj smo se zbrali na zbirnem mestu. Bilo  nas je za dva avtobusa. Bilo je kar zanimivo tudi zato, ker je z menoj romala tudi moja mama. Navsezadnje je uspelo, da je prišla zraven. Na poti  v avtobusu smo prepevali Marijine in druge pesmi ter molili rožni venec. Naš župnik p. Ivan je poskrbel še za dobro voljo. Bilo je zelo lepo.

Preberite več: ŽUPNIJSKO ROMANJE NA ZAPLAZ IN DOLENJSKO 2017

Podkategorije