Koledar dogotkov

Last month December 2023 Next month
M T W T F S S
week 48 1 2 3
week 49 4 5 6 7 8 9 10
week 50 11 12 13 14 15 16 17
week 51 18 19 20 21 22 23 24
week 52 25 26 27 28 29 30 31

Prijava

DAN, KI GA JE NAREDIL GOSPOD

   »Zadaj in spredaj me obdajaš in name polagaš svojo roko.«

   V taki Božji prisotnosti nas je 10 Magdalenčanov 20. aprila pri Sv. Ignaciju na Pohorju Jezus nagovarjal, da bi v ljubezni začutili lepoto stvarstva in njegovo prisotnost vsepovsod. Ob psalmu 139 – »Gospod preizkusil si me in me poznaš, zadaj in spredaj me obdajaš in name polagaš svojo roko, prečudovito je zame spoznanje, previsoko je, ne morem ga doseči.« S tako skrbjo in ljubeznijo se nam je Jezus razodeval v vsaki situaciji. Kamor koli bi se želeli skriti, vsepovsod je. Celo v temi nas čaka in nam prižge lučko, da bi res začutili, da je on vsepovsod.

   S svojo prisotnostjo nas je nagovarjal po Mateju v konkretnih situacijah, tudi takrat, ko je stiska tako velika, ko človek več nima kaj jesti ali kaj obleči. A eno je potrebno, »iščite najprej božjega kraljestva in vse ostalo vam bo navrženo«. Zaupajte in ne bodite maloverni, »kajti vaš nebeški oče ve, česa potrebujete«. Ali je moja, naša vera res tako močna, da temu res verjamem?

 

   »Jaz karam in vzgajam vse, ki jih ljubim, bodi torej goreč in se spreobrni.« S tem sporočilom nas je nagovoril v Razodetju in nam dal jasno vedeti, da moramo biti goreči, vroči za življenje , za dobro, za Božjo besedo. Celo dovolil nam je, da smo lahko mrzli, a tudi v tem trdni in zavzeti, le mlačni in brezbrižni ne bodimo. Takrat smo siromaki, bedneži, ubogi, slepi in nagi.

Gospod je v svoji ljubezni in potrpežljivosti neprekosljiv. Sposoben je stati pred mojimi vrati in trkati, trkati na moje trdo srce, ali se bo omehčalo in mu dovolilo, da bi večerjal z menoj. Trka, da bi ga slišal, in čaka, da bi se mi lahko daroval. Ali je moje uho naravnano tako, da zna poslušati in slišati, kaj mi želi Jezus povedati tudi v preizkušnjah, v trpljenju, v pomanjkanju?

To je le en delček doživetij in lepote, ki smo jo doživeli ob prebujajoči se naravi, miru in tišini, čudovitem gozdu in prekrasnem ptičjem petju. Ob tem je Gospod v nas prebujal globoko vero in zaupanje ter krepil naše odnose v gorečnosti za ljubezen, za sprejemanje drug drugega, za drugačnost, za to, da bi z novo gorečnostjo postajali žive priče Vstalega Gospoda.

   Hvala p. Jožetu za idejo, vsem faranom pa vabilo, da nas bo naslednjič več in bomo skupaj iskali novo gorečnost za vero v vsakdanjem življenju.

     Gospod je res vstal in živi, aleluja!

                                                                             Anica