Koledar dogotkov

Last month December 2023 Next month
M T W T F S S
week 48 1 2 3
week 49 4 5 6 7 8 9 10
week 50 11 12 13 14 15 16 17
week 51 18 19 20 21 22 23 24
week 52 25 26 27 28 29 30 31

Prijava


   Letošnji župnijski praznik, ki smo ga praznovali na god naše župnijske zavetnice svete Magdalene, je zaznamoval poseben dogodek. Naš duhovni pomočnik p. France je z nami pri maši ob 10. uri proslavil 50 let duhovništva. Ob tej priložnosti smo se Bogu zahvalili, da nam je poslal tako dobrega dušnega pastirja, kar izražajo pričujoči govori.

Dragi naš prijatelj France!

   »Danes je dan, ki ga je naredil  Gospod, radujmo in veselimo se,« pravi psalmist.    Radujemo in veselimo se s tabo, da te je Najvišji izvolil v svojo službo, hvaležni, da se mu vsak dan znova daješ in da se po njem razdajaš nam.    Gospod ti je podaril veliko darov in ti  mu jih z veseljem  vračaš in jih z nami podeljuješ že 50 let, ko se po tvojih rokah  Jezus daruje na oltarju. Da je tvoje srce tempelj živega Boga,  je videti na tvojem obrazu, ki je odraz tvoje duše, potopljene v največjo ljubezen, Boga samega. Tvoja beseda je  živa, čuteča, globoka in močna. Ob njej človek začuti, kako živ in resničen je Kristus - zdaj in tukaj.

Ni dvoma, da je tvoja največja želja, biti eno s Kristusom. V tej želji si nas nekaj povabil  in nas skupaj s Kristusom peljal v globino srca, skozi DVŽ,  kjer se Bog zlije s človekom in mu nežno šepeta, kako rad ga ima.
Hvaležni smo ti za vodstvo in spodbude na tej poti, z nami se veseliš odkrivanja Boga in z nami deliš svoje globoko izkustvo njega samega. Ignacijevo naročilo, »vse delati v Božjo čast in slavo«, je tvoje vodilo. Ničesar nočeš zase, dovolj ti je božja ljubezen in milost, ki  ti zadoščata, da zmoreš vsako nalogo in zapolniš vsako vrzel, kjerkoli se pojavi.
   Dragi  France, zahvaljujemo se Bogu zate, da si med nami, da z nami gradiš Božjo cerkev. Takih duhovnikov potrebuje današnja Cerkev, ki dvigajo duha, razodevajo Boga ljubezni in se razveselijo vsakega človeka.
Ob tem velikem jubileju  danes  s tabo kličemo: »Moja duša poveličuje Gospoda« za tako čisti in veliki dar duhovništva, ki ga je Gospod plemenitil vsa ta leta  in ga danes pozlatil.

Naj ti Gospod da še veliko zdravja in moči, da boš še dolgo lahko oznanjal veselo oznanilo njegove brezpogojne ljubezni, naj te blagoslovi in te varuje.
   Bog te živi!
                                                   Tvoji prijatelji   DVŽ

 

Dragi, spoštovani France!
     Danes je tvoj praznik – zlatomašnik si!
  Veš, v življenju sta veselje in sreča odvisni od dobrih misli, ki nas navdajajo. To so drobni utrinki, sestavljeni iz palete čutenj, so najčistejša energija duše, srca. Tebi je dano vse te utrinke, ki se v tebi rodijo, z navdušenjem in strastjo izraziti v besedah »kako lepo!«
    Ne, nisi človek velikih besed, a v pridigah žariš, si nekaj posebnega. Znaš ubesediti – daš nam začutiti vso globino vere, vso čarobnost življenja, iz katerega zajemaš. Veliko znanja, vrednot in modrosti je v tebi. V pridigah, v pogovorih nas nevsiljivo osvojiš, pomeni tvojih besed še dolgo odzvanjajo v nas.
    Res, dar vere v troedinega Boga ti je bil že v otroštvu, kot suho zlato, položen v srce.
    Jezusove besede: »Ne boj se, saj sem jaz s teboj!« so te spremljale na poti življenja in preizkušenj. Zaupal si, verjel, mu sledil. V tebi je njegova svétost našla ljubezen in mir.
    France, veliko božjih darov si prejel. Znal si jih ceniti, znaš jih sejati. V imenu biblične skupine ti z veseljem  in iskreno povem – imamo te radi, France, naš zlatomašnik, naš duhovnik, naš prijatelj.
    V čast in veselje nam je bilo danes sodelovati pri daritvi Tvoje zlate maše. Ostani v Božjem blagoslovu. Končala bom s tvojimi besedami – »kako lepo, kako lepo!«
                                                                          Mira B.