Koledar dogotkov

Last month December 2023 Next month
M T W T F S S
week 48 1 2 3
week 49 4 5 6 7 8 9 10
week 50 11 12 13 14 15 16 17
week 51 18 19 20 21 22 23 24
week 52 25 26 27 28 29 30 31

Prijava

   Župnija v okviru župnijske Karitas vsako leto organizira srečanje za ostarele župljane. To srečanje je bilo do nedavnega na belo nedeljo, zadnja leta pa smo ga prestavili v mesec maj, ko je tudi vreme mnogo bolj naklonjeno takšnim srečanjem. Letos, 24. maja, je bila zelo lepa sončna sobota. Sveto mašo ob 15. uri je vodil p. France Zupančič, ki je v pridigi lepo nagovoril naše goste ob odlomku evangelija, ki govori o prvem Jezusovem čudežu v Kani Galilejski. Posebej je poudaril pomen vina, ki razveseljuje človekovo srce. Ima pa tudi simbolni pomen. Govori nam o veselju, ki je dar Svetega Duha in nam ga Bog hoče dati v obilju. Zato smo lahko vedno veseli. «Veselite se vedno v Gospodu!« nam naroča Sveto pismo. Po pridigi so navzoči prejeli zakrament bolniškega maziljenja, po katerem Jezus ozdravlja bolezni na duši in na telesu. Ob koncu svete maše je povabil navzoče, da se udeležijo pogostitve na župnijskem dvorišču. Pri maši je prepeval naš mešani pevski zbor.

   Po maši smo se kar precej časa zadržali ob pecivu, ki so ga spekle gospodinje, kanapejih in drugih dobrotah, predvsem pa sproščenem pogovoru, saj nekateri že več let niso bili pri Magdaleni. Takšno srečanje je dragoceno za vse navzoče, saj nas povezuje in je marsikomu, ki redko zapusti svoj dom ali dom upokojencev, edina povezava z ljudmi, s katerimi se je srečeval v naši cerkvi.

   Bogu hvala za vse lepo, kar smo prejeli na tem srečanju, predvsem pa za prijetno vzdušje, ki smo ga ponesli na svoje domove. Hvala lepa vsem, ki so se potrudili in pripravili vse potrebno: župnijski Karitas za organizacijo, p. Francetu za spodbudne besede, p. Jožetu, gospodinjam, pevcem in spremljevalcem, ki so omogočili, da so se gibalno ovirani lahko udeležili srečanja. Bog povrni.

 

                                                                                     Jože Čonč