Koledar dogotkov

Last month November 2019 Next month
M T W T F S S
week 44 1 2 3
week 45 4 5 6 7 8 9 10
week 46 11 12 13 14 15 16 17
week 47 18 19 20 21 22 23 24
week 48 25 26 27 28 29 30

Prijava

          Osrednji namen dekanijskega misijona je poglobitev naše vere. Šest srečanj na to temo poteka ob torkih v oktobru in v prvi polovici novembra, v Slomškovi dvorani, vsakič ob 19.30. Peto srečanje z naslovom Vera v zakramentih – Sv. evharistija bo v torek, 12. novembra. Pripravil ga bo dr. Marijan Turnšek. Vabljeni!

Večeri o vzgoji so v misijonskem času povezani z redno vzgojno vsebino salezijanskega Centra. Vsa srečanja so v župniji sv. Janeza Boska, ob četrtkih, vsakič ob 19.00. Četrto srečanje z naslovom Vzgoja za zaupanje in trajne odnose, bo v četrtek, 14. novembra. Pripravil ga bo dr. Stanko Gerjolj.

V soboto, 17. novembra, bo srečanje birmancev mariborske nadškofije z nadškofom msgr. Alojzijem Cviklom DJ. Skupaj z nadškofom bomo obhajali sv. mašo in se udeležili različnih delavnic. Srečanja se bomo udeležili tudi z našimi birmanci.

Prihodnjo nedeljo bo t. i. »namenska nabirka«. Sredstva bodo namenjena za pomoč pri urejanju kotlovnice za ogrevanje zgradb Slomškov trg 19 in 20 (nadškofija, bogoslovje, kjer je Enota Teološke fakultete).

Hvala vsem, ki ste sodelovali pri današnji liturgiji: obema pevskima zboroma (pevcem iz sosednjih župnij), GALJEM, dirigentkama, organistki in ministrantom. Hvala za uvodni govor in pesem, prebrano Božjo besedo, uvode pri maši in prošnje. Prisrčna hvala nadškofu metropolitu msgr. Alojziju Cviklu DJ za vodenje slovesnosti, spodbuden nagovor in blagoslov naše cerkve. Hvala tudi nadškofovem tajniku, sobratom in stalnemu diakonu. Hvala vsem, ki ste sodelovali pri pripravi zakuske po sv. maši.

Vsem župljanom in gostom voščimo blagoslovljen in prijeten župnijski praznik. Da bi še naprej radi prihajali v našo cerkev in se dobro počutili v njej. 

      4. septembra se je začel mariborski misijon. Trajal bo do božiča. Sprotno dogajanje najdete na povezavi:  MARIBORSKI MISIJON  

 

ODPRTOST ŽUPNIJSKE PISARNE: v ponedeljek, torek, četrtek in petek od 10.00 – 12.00. Sicer ste vedno dobrodošli, če smo doma. Lahko nas pokličete tudi po telefonu. ŽUPNIJSKA FACEBOOK STRAN

 

DOGODKI V DEKANIJI IN NADŠKOFIJI 

 

 

 

6.11. ob 18. uri bo v prostorih Univerzitetne župnije Slomškov trg 20 odprta pevska vaja za mlade in študente. Vaje za nas pripravlja študentski pevski zbori Vdih. Pevskim vajam sledi ob 19. uri študentska maša v stolnici.

7.11. pričnemo v prostorih Univerzitetne župnije s študentskim veroukom. Srečanje bo ob 19. uri. Načrtujemo, da bodo 2x mesečno. Kogar zanima, vabljen, da se pridruž

PASTIRKO PISMO MSGR. MAG. ALOJZIJA CVIKLA DJ OB NASTOPU SLUŽBE MARIBORSKEGA NADŠKOFA IN METROPOLITA.  Pastirsko pismo